Elk bedrijf dat levensmiddelen produceert, verwerkt of distribueert moet werken volgens een door de overheid goedgekeurde hygiënecode. Dit geldt ook voor horecabedrijven. Sinds 1 april 2016 is er voor de horeca een nieuwe hygiënecode. De code zelf hoeft niet aanwezig te zijn in het bedrijf, maar er moet wel volgens de richtlijnen uit deze code gewerkt worden. Zo is een bedrijf verantwoordelijk dat alle medewerkers in het bedrijf voedselveilig werken. Een training op de werkvloer, een cursus of een e-learningmodule kunnen daarbij behulpzaam zijn.

De e-learningmodule

Via de e-learningmodule “Voedsel Hygiëne voor leidinggevenden” leer je, net als je medewerkers die je aanstuurt, waar je op moet letten bij opslag, bereiding en verkoop om voedselveilig te kunnen werken. Maar ook waar jij als leidinggevende verantwoordelijk voor bent en hoe en wanneer je jouw medewerkers het beste kunt instrueren en controleren.

De e-learning doorloop je zelfstandig op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Nadat je de theorie bestudeerd hebt leg je als laatste een examen af. Bij een score van minimaal 75% ontvang je een certificaat.

Duur

Hoe lang je met deze e-learningmodule bezig bent bepaal je helemaal zelf. De totale tijd die je met deze e-learningmodule bezig bent is ca. 10 uren. De module is 24 uur per dag, 7 dagen per week voor jou online beschikbaar.

E-coach

Tijdens het doorlopen van de e-learningmodule kun je met vragen terecht bij een e-coach die online bereikbaar is.

De onderwerpen

In deze e-learningmodule komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Toepassen van de hygiënecode
  • Het gebruik van handboeken
  • HACCP, wettelijke basis en CCP’s
  • Persoonlijke- en bedrijfshygiëne
  • Voedselvergiftiging en voedselinfectie
  • Temperatuurbeheersing
  • Kruisbesmetting
  • Hygiëne vanaf inkoop tot en met verkoop aan gasten
  • Kritieke punten bij bereiding, terugkoelen, bewaren en regenereren
  • Aandachtspunten in een tijdelijke en/of mobiele bedrijfsruimte
  • Risicovolle bereidingen en producten
  • Presenteren en borging
  • Transport en bezorging
  • IJsverkoop
  • Basisinformatie allergenen

Als leidinggevende ben je ook verantwoordelijk voor de training en instructie aan je medewerkers. Dit komt ook aan de orde in deze module. Jij blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de voedselveiligheid in jou bedrijf.

De kosten

De kosten voor deze e-learningmodule bedragen € 85,00. Dit is inclusief een certificaat van het Fastservice Opleidingscentrum.

BELANGRIJK: Ben je lid of is jouw werkgever lid van de Vereniging Professionele Frituurders, dan verwijzen we je graag naar de website van het Nederlands Frituurcentrum. Zij bieden  op maat gemaakte e-learningmodules aan. Leden van de vakvereniging ontvangen via de website van het frituurcentrum bovendien een korting.

LET OP: Genoemde bedragen op deze website zijn exclusief 21% btw. In de meeste gevallen worden opleidingskosten betaald door de werkgever. Bedrijven kunnen de btw verrekenen en de overige kosten fiscaal aftrekken.