Goed opgeleide medewerkers vormen de basis van elk succesvol bedrijf

Een ondernemer kan de beste formule bedenken, het mooiste interieur laten maken, de lekkerste producten inkopen en kiezen voor de degelijkste apparatuur, maar als de factor ‘medewerker’ niet goed wordt ingevuld, dan wordt dit alles teniet gedaan. Het neerzetten van betere prestaties, waaronder het goed bereiden van producten, vraagt om heel veel aandacht van én voor de medewerkers. Daarbij is opleiding en continue training op de werkvloer van het grootste belang.

De horeca kenmerkt zich vooral door de vele jonge mensen die er werken. Jongelui zien het werken in de horeca als een leuke manier om naast hun opleiding een zakcentje bij te verdienen. Na hun studie blijft een deel in de horeca hangen en krijgt een vaste baan aangeboden. Velen van hen groeien door om vervolgens als leidinggevende, bedrijfsleider of als ondernemer op hun beurt weer jongelui aan te sturen op de werkvloer. Dus naast het iedere dag bereiden van heerlijke producten worden in horecabedrijven vooral ook medewerkers begeleid en opgeleid.

 

Het ‘hoe’ leer je in de praktijk en het ‘waarom’ in de theorie

In horecabedrijven komt begeleiding en opleiding regelmatig in de verdrukking of wordt er niet altijd voldoende tijd voor genomen. Bedrijven blijken uitstekend in staat te zijn om uit te leggen ‘hoe’ het werk gedaan moet worden, maar voor het ‘waarom’ is niet altijd voldoende tijd beschikbaar. Met een passend aanbod van MBO-opleidingen, trainingen en e-learningmodules willen we bedrijven en medewerkers die zich verder willen ontwikkelen binnen de sector Fastservice hierbij helpen. Ook onze trendtours blijken een prima manier te zijn om kennis te vergaren en kennis te delen.

De reguliere MBO-opleidingen fastservice die elders op deze website worden aangeboden zijn vooral geschikt voor wie net van het VMBO af komt, maar voor veel  andere medewerkers is dit niet altijd de meest geschikte leerweg. Vandaar dat we de opleiding Medewerker fastservice ook via een zelfstandige leertraject aanbieden. Gewoon op MBO-niveau, maar dan zonder de ballast van bijkomende vakken als burgerschapscompetenties, Nederlands, Engels en rekenen. Bovendien kun je gewoon lekker 5 dagen per week blijven werken, want je hoeft bij dit traject niet naar school en is de theorie volledig gericht op hetgeen wat je in de praktijk doet. Via een digitaal leer- en ontwikkelplatform doorloop je de opleiding en bepaal je je eigen tempo. Je wordt daarbij begeleid door een e-coach.

 

Volop carrièreperspectief

Wist je dat er in Nederland meer dan 10.000 fastservicebedrijven zijn en dat er ruim 100.000 mensen in deze sector werkzaam zijn. Alles wijst erop dat deze sector de komende jaren sterk zal blijven groeien. Mede omdat steeds meer traditionele horecabedrijven hun formule aanpassen. Dus de sector bied jouw als medewerker, leidinggevende, bedrijfsleider of als ondernemer volop kansen en carrièreperspectief.

 

We helpen je graag verder

Wij werken daarom aan een verdere samenwerking met onderwijsinstellingen en aan de uitbreiding van trainingen en e-learningmodules. Je leest hier alles over op deze website. Maar heb je vragen, suggesties of is er iets niet duidelijk, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. We zijn je graag van dienst.