18 juli 2016 | Uitbreiding van opleidingsaanbod sector Fastservice

Fastservice Opleidingscentrum lanceert geheel vernieuwde opleidingsportal en biedt vanaf september ook zelfstandige leertrajecten aan op mbo-niveau.

De website Fastserviceopleidingen.nl is al sinds 2006 de opleidingsportal voor ondernemers en medewerkers die werken in de Fastservicesector. Alle beschikbare beroepsopleidingen (mbo), trainingen, trendtours en e-learnings worden op een praktische manier gecommuniceerd via deze portal. Door in te schrijven via het Fastservice Opleidingscentrum wordt ervoor gezorgd dat vraag en aanbod op elkaar blijft aangesloten en dat er geen talent onnodig verloren gaat.

Zelfstandige leertrajecten met e-coach
De reguliere fastserviceopleidingen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn al bekend. Sinds 2006 worden medewerkers die een mbo-opleiding willen volgen ingeschreven bij SVO. Niet alleen organisaties als McDonald’s, Domino’s Pizza en Bakker Bart maken hiervan gebruik, maar ook individuele ondernemers van bijvoorbeeld cafetaria’s, pannenkoekenrestaurants, ijssalons en lunchrooms maken hiervan veelvuldig gebruik en schrijven hun medewerkers in voor deze opleidingen.

“Deze reguliere opleidingen zijn vooral geschikt voor wie net van het VMBO af komt, maar voor veel  andere medewerkers is dit niet altijd de meest geschikte leerweg”, aldus een medewerker van het Fastservice Opleidingscentrum. “Vandaar dat dezelfde opleidingen nu ook via zelfstandige leertrajecten aangeboden gaan worden. Gewoon op MBO-niveau, maar dan zonder de ballast van bijkomende vakken als burgerschapscompetenties, Nederlands, Engels en rekenen. Bovendien kunnen deelnemers gewoon lekker 5 dagen per week blijven werken, want ze hoeven bij dit traject niet naar school en de theorie is volledig gericht op hetgeen wat ze in de praktijk doen. Via een digitaal leer- en ontwikkelplatform doorlopen ze de opleiding en bepalen ze hun eigen tempo. Ze worden daarbij begeleid door een van de e-coaches, die de voortgang bewaakt en waar de deelnemers terecht kunnen met hun vragen.”

Volop carrièreperspectief voor goed opgeleide mensen
Wist je dat er in Nederland meer dan 10.000 fastservicebedrijven zijn en dat er ruim 100.000 mensen in deze sector werkzaam zijn? En alles wijst erop dat deze sector de komende jaren sterk zal blijven groeien. Dus de sector biedt goed opgeleide medewerkers, leidinggevenden, bedrijfsleiders en ondernemers volop kansen en carrièreperspectief. Mede vanwege deze groei is het van het grootste belang om talent voor de sector te behouden en onnodige uitstroom te voorkomen; een van de doelstellingen van het Fastservice Opleidingscentrum.

Het Fastservice Opleidingscentrum werkt aan verdere samenwerking met onderwijsinstellingen en aan de uitbreiding van het aanbod van trainingen en e-learningmodules. Kijk voor meer informatie op www.fastserviceopleidingen.nl