De Europese Unie heeft bepaald dat de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten worden. Voor niet-voorverpakte levensmiddelen die worden aangeboden in bijvoorbeeld restaurants, lunchrooms en cafetaria’s en bij de ambachtelijke slager en bakker, geldt dat de consument in de zaak geïnformeerd moet kunnen worden over deze allergenen en dat de informatie hierover te allen tijde in het bedrijf inzichtelijk gemaakt moet kunnen worden.

Als medewerker in de sector Fastservice bereid en verkoop je producten aan gasten. Als bedrijf wil je je gasten op een correcte wijze informeren zodat ze jouw producten kunnen eten zonder dat ze daar een allergische reactie van krijgen. Een zorgvuldige bereiding van de producten en het verstrekken van de juiste informatie zijn daarbij van essentieel belang!

De e-learningmodule

Via de e-learningmodule “Basiskennis Voedselallergenen” leer je wat allergenen zijn, wat ze mogelijk kunnen veroorzaken en hoe je jouw gasten op een zorgvuldige wijze kunt informeren.
De e-learningmodule doorloop je zelfstandig op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Nadat je de theorie bestudeerd hebt leg je als laatste een examen af.
Bij een score van minimaal 75% ontvang je een certificaat van het Fastservice Opleidingscentrum.

Duur

Hoe lang je met deze e-learningmodule bezig bent bepaal je helemaal zelf. De totale tijd die je met deze e-learningmodule bezig bent is ca. 4 uren. De module is 24 uur per dag, 7 dagen per week voor jou online beschikbaar.

E-coach

Tijdens het doorlopen van de e-learningmodule kun je met vragen terecht bij een e-coach die online bereikbaar is.

De onderwerpen

In deze e-learningmodule komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zijn allergenen en mogelijke gevolgen
  • Voedselallergie & voedselintolerantie
  • Soorten allergenen
  • Gevaren die op loer liggen bij allergenen
  • Verstrekken van allergeneninformatie
  • Productinformatie
  • Allergeenvrije producten

De kosten

De kosten voor deze e-learningmodule bedragen € 35,00. Dit is inclusief een certificaat van het Fastservice Opleidingscentrum.

BELANGRIJK: Ben je lid of is jouw werkgever lid van de Vereniging Professionele Frituurders, dan verwijzen we je graag naar de website van het Nederlands Frituurcentrum. Zij bieden op maat gemaakte e-learningmodules aan. Leden van de vakvereniging ontvangen via de website van het frituurcentrum bovendien een korting.

LET OP: Genoemde bedragen op deze website zijn exclusief 21% btw. In de meeste gevallen worden opleidingskosten betaald door de werkgever. Bedrijven kunnen de btw verrekenen en de overige kosten fiscaal aftrekken.